Olli Toivanen's house of dumpThis is about Finland

I'm from Finland. You can read a long Guide to Finland I wrote a few years ago (some 22k words); or you can read one that is full of lies and that I wrote just now. Or you can read a short pdf pamphlet I wrote, er, ages ago. Then you can decide which you like best, and refer to that when people ask you about Finland.

Otherwise, this page will change the language now, but I promise I'm not saying anything bad about you.

It's not like we Finns are a cabal of five million, bent on some nefarious plan to control the world, hidden by our impossible language. (Who told you that?)

Bye!

Asiaa suomeksi

Terve ja hei.

Tämä on minun, Olli Toivasen, kotisivu. Joku hyvin huolella valittu puoliedustava kuva näkyy ylävasemmalla. Naamalle ei voi mitään, ellei laita säkkiä päähän.

Minä olen matematiikan tohtori Itä-Suomen yliopistosta (Joensuu, 2013), nyt tekemässä post-doc työtä Puolan tiedeakatemian matematiikan instituutissa Varsovassa. Tässä “nyt” on syyskuu 2014; Puolassa pysyn ainakin elokuuhun 2016. Tämä sivu on täällä siksi että satunnaiset vanhat koulukaverit ja muut minuun törmänneet löytäisivät guuglettamalla oikean Ollin.

Facebookissa, LinkedInissä ym. on montakin Olli Toivasta mutta niistä yksikään en ole minä; jos tahtoo O. Toivasen joka on Pirttipurolta ja Rautavaaralta, oli Kajaanissa 2. Jääkärikomppaniassa toimisto-au:na vuonna 2002, piti sen jälkeen monta vuotta tuutorointia ja kotilaskujen ohjausta Joensuun / Itä-Suomen yliopistossa, on puolen kivitalon kokoinen ja yleensä hiljainen, paitsi alkaessaan puhumaan liian äänekäs, jne., niin tämä on se Olli.

No tässä on vanha itsekuvaus:

Olli Toivanen, FT FL FM BBQ, matemaatikko

Ihminen alushousut päässä. Tältäkin vältyt kun ei katso kuvia.

Olli Toivanen on suorittanut filosofian tohtorin tutkinnon vuonna 2013, filosofian lisensiaatin tutkinnon vuonna 2009 ja filosofian maisterin tutkinnon vuonna 2007. Filosofiaa hän on viimeksi lukenut vuonna 2000. Hän on toiminut taukoamatta syntymästään lähtien. Hänen pitkäaikaiset vierailunsa vessaan selittyvät sillä että muuten ihmiseen ei mahdu tarpeeksi matematiikkaa sisälle. Ulkomaista hän on käynyt monessa, mutta virallisesti vain Puolassa, jossa oli kivaa, ja konferenssi, ja Kiinassa, jossa satunnaiset ohikulkijat ottivat hänestä kuvia.

Hänen tutkimusaiheensa käsittelevät asioita ja konsepteja. Ajoittain hän ymmärtää mitä tutkii ja ajoittain ei; yleensä olo on kuin pienellä, aralla tutkimusmatkailijalla valaan paksusuolessa. Tässä likainen valas on puhdas matematiikka. Tämä oli metafora. (Asiat voisivat olla huonomminkin; häntä voitaisiin rangaista edellisen elämän pahoista teoista jatkuvilla fysiikan opinnoilla.) Hän haaveilee olevansa jonakin päivänä parillisten alkulukujen tutkimusryhmän johtaja. Hän on julkaissut omakustanteena eeppisen runoelman “Rehtorin paluu ja tuho”, ja saanut lukuisia viestejä ulkoavaruuden jänishengiltä. Hän on Salaisen Seuran jäsen.

Hänen opetuskokemukseensa kuuluvat lukuisien kurssien laskuharjoitukset, suuret määrät kotilaskujen ohjausta eli ns. “Miksi te taukit ette tajua?”-kurssia, sekä kurssi “Kopiokoneen käyttö ja vihanhallinta” ja verkkokurssi “Miten tietokone käynnistetään?” ja sen jatkokurssi “Windows: Saatanasta siinnyt”.

Olli Toivanen on syntynyt 1982. Hän on naimaton, ja tarjouksia otetaan vastaan huoneessa 613.

Ja kun on sivun alussa sanonut vähän näin provosoivasti että “Naamalle ei voi mitään, ellei laita säkkiä päähän”, niin tässä sitten on pussi päässä. Ei ollut itsetunnosta kyse, vaan ala-arvoisen vitsin valmistelusta, johon alentuminen toki voitaisiin myös itsetunto-ongelmaksi luokitella.

Voi elämää.